Prijava

Pogoji uporabe

Dobrodošli na rastlinice.si
Zadnja posodobitev: 3. junij 2021

 1. Ti pogoji določajo pravila in predpise za uporabo spletnega mesta rastlinice.si.
 2. Z dostopom do storitve ali njeno uporabo se strinjate, da vas v celoti zavezujejo ti pogoji in da spoštujete naša pravila v zvezi z rastlinami. Vaš dostop do storitve in njena uporaba sta pogojena s tem, da sprejemate in izpolnjujete te pogoje. Če se ne strinjate z nobenim delom pogojev, do storitve morda ne boste dostopali. Ti pogoji veljajo za vse obiskovalce, uporabnike in druge, ki dostopajo do storitve ali jo uporabljajo.
 3. Terminologija
  1. Naslednja terminologija se nanaša na te pogoje in določila, izjavo o zasebnosti in obvestilo o zavrnitvi odgovornosti ter katere koli ali vse pogodbe: „Uporabnik“, „Član“, „Stranka“, „Vi“ in „Vaš“ se nanaša na vas, osebo, ki dostopa do te spletne strani in sprejema te pogoje in določila. “Storitev”, “Organizacija”, “Platforma”, “Podjetje”, “Sami”, “Mi”, “Naši” in “Mi” se nanašajo na rastlinice.si. „Stranka“, „Stranke“ ali „Mi“ se nanaša tako na stranko kot na nas same ali na stranko ali na nas same. Kakršna koli uporaba zgornje terminologije ali drugih besed v ednini, množini, velikih črkah in / ali njej ali njeh se šteje za zamenljivo in se zato nanaša na isto.
 4. Piškotki
  Uporabljamo uporabo piškotkov. Z uporabo spletnega mesta rastlinice.si soglašate z uporabo piškotkov v skladu z našo politiko zasebnosti.
 5. Licenca
  1. Če ni drugače navedeno, so rastlinice.si in / ali njegovi dajalci licenc lastniki pravic intelektualne lastnine za ves material na rastlinice.si. Vse pravice intelektualne lastnine so pridržane. Strani s https://rastlinice.si, si lahko ogledujete in / ali tiskate za svojo osebno uporabo, ob upoštevanju omejitev, določenih v teh pogojih.
  2. Ni dovoljeno:
   1. Ponovna objava gradiva s https://rastlinice.si
   2. Prodajanje, oddajanje ali podlicenciranje gradiva na https://rastlinice.si
   3. Razmnoževanje, podvojanje ali kopiranje gradiva s https://rastlinice.si
   4. Ponovno distribuiranje vsebine s strani rastlinice.si (razen če je vsebina posebej narejena za prerazporeditev).
 6. Računi
  1. Ko ustvarite račun pri nas, nam morate vedno zagotoviti natančne, popolne in aktualne podatke. Če tega ne storite, pomeni kršitev pogojev, ki lahko povzroči takojšnjo ukinitev vašega računa v naši storitvi.
  2. Odgovorni ste za zaščito gesla, ki ga uporabljate za dostop do storitve, in za vse dejavnosti ali dejanja pod vašim geslom, ne glede na to, ali je geslo v naši storitvi ali v storitvi tretje osebe.
  3. Strinjate se, da svojega gesla ne boste razkrili nobeni tretji osebi. Takoj, ko ugotovite kakršno koli kršitev varnosti ali nepooblaščeno uporabo vašega računa, nas morate obvestiti.
 7. Vsebina, dodana s strani uporabnikov
  1. Nekateri deli tega spletnega mesta uporabnikom omogočajo objavo in izmenjavo mnenj, informacij, gradiva in podatkov („Uporabniška vsebina“) na področjih spletnega mesta. Rastlinice.si ne prikazuje, ureja, objavlja ali pregleduje vsebine, ki jo odda uporabnik, preden se pojavi na spletnem mestu, in vsebina, ki jo odda uporabnik, ne odraža stališč ali mnenj podjetja rastlinice.si, njenih agentov ali podružnic. Uporabniška vsebina odraža pogled in mnenje osebe, ki objavi tak pogled ali mnenje.
  2. V obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja, rastlinice.si ne odgovarja ali odgovarja za vsebino, ki jo je poslal uporabnik, ali za kakršne koli stroške izgube, odgovornost, škodo ali izdatke, ki so nastali in / ali nastali zaradi kakršne koli uporabe in / ali objave in / ali videz uporabnikove vsebine na tej spletni strani.
  3. Rastlinice.si si pridržuje pravico, da spremlja vso vsebino, ki jo odda uporabnik, in odstrani katero koli vsebino, ki jo odda uporabnik, za katero po lastni presoji meni, da je neprimerna, žaljiva ali kako drugače krši te pogoje.
  4. Zagotavljate in zastopate, da:
   1. Imate pravico objaviti vsebino na naši spletni strani in imate za to vse potrebne licence in soglasja;
   2. Vsebina, ki jo dodate ne krši nobene pravice intelektualne lastnine, vključno z avtorskimi pravicami, patenti ali blagovnimi znamkami ali drugimi lastniškimi pravicami katere koli tretje osebe;
   3. Vsebina, ki jo predložite, ne vsebuje nobenega obrekovalnega, klevetniškega, žaljivega, nedostojnega ali kako drugače nezakonitega gradiva ali gradiva, ki posega v zasebnost
   4. Vsebina, ki jo predložite, se ne bo uporabljala za pridobivanje ali promocijo poslovanja ali po meri ali za predstavitev komercialnih dejavnosti ali nezakonitih dejavnosti.
   5. S tem dajete rastlinice.si neizključno licenco za uporabo, reprodukcijo, urejanje in pooblaščanje drugih za uporabo, reprodukcijo in urejanje katere koli vaše uporabniške vsebine v kateri koli obliki, oblikah ali medijih.
 8. Brez licenčne pogodbe o blagovni znamki ne bo dovoljena uporaba logotipa ali drugih umetniških del ¸rastlinice.si.
  Povezave do drugih spletnih mest
 9. Povezave do drugih spletnih mest
  1. Naša storitev lahko vsebuje povezave do spletnih mest ali storitev tretjih oseb, ki niso v lasti ali pod nadzorom podjetja rastlinice.si.
  2. Rastlinice.si nima nadzora in ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino, pravilnike o zasebnosti ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb. Nadalje priznavate in se strinjate, da rastlinice.si ne bo odgovarjal ali odgovarjal neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, ki bi nastala ali naj bi nastala zaradi uporabe takšnih vsebin, blaga ali storitev, ki so na voljo na ali prek kakršnih koli spletnih mest ali storitev.
  3. Priporočamo vam, da preberete pogoje in pravila ter pravilnike o zasebnosti spletnih mest ali storitev tretjih oseb, ki jih obiščete.
 10. Povezave do našega spletnega mesta
  1. Pridržujemo si pravico, da kadar koli in po lastni presoji zahtevamo, da odstranite vse povezave ali katero koli posebno povezavo do našega spletnega mesta. Strinjate se, da boste na tako zahtevo takoj odstranili vse povezave do našega spletnega mesta. Prav tako si pridržujemo pravico, da kadar koli spremenimo te pogoje in politiko povezovanja. Če nadaljujete s povezovanjem na našo spletno stran, se strinjate, da vas zavezujejo in spoštujejo ti pogoji povezovanja.
  2. Odstranitev: Če najdete kakršno koli povezavo na naši spletni strani ali katero koli povezano spletno stran iz kakršnega koli razloga, ki nas oporeka, nas lahko o tem kontaktirate. Upoštevali bomo zahteve za odstranitev povezav, vendar ne bomo dolžni tega storiti ali odgovoriti neposredno na vas.
  3. Na noben način ne jamčimo za popolnost ali točnost informacij na tej spletni strani; prav tako se ne zavezujemo, da bomo zagotovili, da bo spletno mesto še naprej na voljo ali da bo gradivo na njem posodobljeno.
  4. Odgovornost za vsebino: ne bomo odgovorni za nobeno vsebino, ki se pojavi na vašem spletnem mestu. Strinjate se, da nas boste povrnili in branili pred vsemi zahtevki, ki izhajajo iz vaše spletne strani ali temeljijo na njej. Nobena povezava se ne sme pojaviti na nobeni strani na vašem spletnem mestu ali v katerem koli kontekstu, ki vsebuje vsebino ali gradivo, ki se lahko razlaga kot klevetniško, nespodobno ali kriminalno ali krši, drugače krši ali zagovarja kršitev ali drugo kršitev katere koli tretje strani. strankarske pravice.
 11. Prekinitev
  1. Dostop do naše storitve lahko odvzamemo ali začasno odvzamemo iz kakršnega koli razloga, brez predhodnega obvestila ali odgovornosti, tudi brez kršitve, če kršite pogoje.
  2. Vse določbe pogojev, ki bi po svoji naravi morale preživeti odpoved, bodo preživele odpoved, vključno z, neomejeno, določbami o lastništvu, zavrnitvijo garancije, odškodnino in omejitvami odgovornosti.
  3. Vaš račun lahko iz kakršnega koli razloga takoj, brez predhodnega obvestila ali odgovornosti ukinemo ali blokiramo vaš račun, tudi brez omejitev, če kršite pogoje.
  4. Po prenehanju bo vaša pravica do uporabe storitve takoj prenehala. Če želite ukiniti svoj račun, lahko preprosto prenehate uporabljati storitev.
  5. Vse določbe pogojev, ki bi po svoji naravi morale preživeti odpoved, bodo preživele odpoved, vključno z, neomejeno, določbami o lastništvu, zavrnitvijo garancije, odškodnino in omejitvami odgovornosti.
 12. Spremembe
  1. Pridržujemo si pravico, da po lastni presoji kadar koli spremenimo ali nadomestimo te pogoje. Če je revizija pomembna, bomo poskušali poslati obvestilo vsaj 30 dni pred začetkom veljavnosti novih pogojev. Kaj pomeni bistveno spremembo, bomo določili po lastni presoji.
  2. Če še naprej dostopate do naše storitve ali jo uporabljate po začetku veljavnosti teh sprememb, se strinjate, da vas revidirani pogoji zavezujejo. Če se ne strinjate z novimi pogoji, prenehajte uporabljati storitev.
 13. Pravne zadeve
  1. Ti pogoji se urejajo in razlagajo v skladu z zakonodajo Republike Slovenije, ne glede na kolizijske določbe.
  2. Če nismo uveljavili nobene pravice ali določbe teh pogojev, se ne bo štelo za odpoved tem pravicam. Če sodišče ugotovi, da je katera koli določba teh pogojev neveljavna ali neizvršljiva, preostale določbe teh pogojev ostanejo v veljavi. Ti pogoji predstavljajo celoten sporazum med nami v zvezi z našo storitvijo in nadomeščajo in nadomeščajo morebitne predhodne dogovore, ki jih imamo glede storitve.
 14. Izjava o omejitvi odgovornosti
  1. V največji možni meri, ki jo dovoljuje veljavna zakonodaja, izključujemo vsa zastopanja, garancije in pogoje, povezane z našo spletno stranjo in uporabo te spletne strani (vključno, brez omejitev, z vsemi garancijami, ki jih nalaga zakon glede zadovoljive kakovosti, ustreznosti za namen in / ali uporaba primerne previdnosti in spretnosti).
  2. Nič v tej izjavi o omejitvi odgovornosti ne bo omejilo nobene od naših ali vaših obveznosti na kakršen koli način, ki po veljavni zakonodaji ni dovoljen; ali izključite katero koli od naših ali vaših obveznosti, ki jih v skladu z veljavno zakonodajo ni mogoče izključiti.
  3. Omejitve in izključitve odgovornosti, določene v tem oddelku in drugje v tej izjavi o omejitvi odgovornosti:
   1. (a) so predmet prejšnjega odstavka; in
   2. (b) urejajo vse obveznosti, ki izhajajo iz izjave o omejitvi odgovornosti ali v zvezi s predmetom te izjave o odgovornosti, vključno z obveznostmi, ki izhajajo iz pogodbe, odškodninsko odgovornostjo (vključno iz malomarnosti) in zaradi kršitve zakonske dolžnosti.
  4. V kolikor so spletna stran ter informacije in storitve na njej brezplačne, ne bomo odgovorni za kakršno koli izgubo ali kakršno koli škodo.
 15. Spletno mesto https://rastlinice.si je namenjeno menjavi rastlin in potaknjencev. Vse vsebine na tej spletni strani so objavljene pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva – Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija.
  1. Vsi, ki smo nase prevzeli odgovornost urejanja in vzdrževanje tega spletnega mesta, se bomo zelo potrudili, da bodo informacije natančne, hitre in koristne. Vsebine na spletišču skrbno pregledujemo, posodabljamo in dopolnjujemo. Kljub temu ne moremo zagotoviti popolne pravočasnosti in točnosti. Vse objavljene informacije lahko ustrezno dopolnimo, odstranimo ali kakorkoli spremenimo  brez predhodnega obvestila.
  2. Vsi, ki obiskujete naše spletne strani, to počnete na lastno odgovornost in sami prevzemate odgovornost za svoja dejanja.
  3. Za morebitna razočaranja, ki bi sledila posameznim menjavam, je odgovoren vsak menjalec sam.

Če imate kakršna koli vprašanja ali menite, da ne spoštujemo teh pogojev uporabe, nas takoj kontaktirajte preko naše kontaktne strani.