Prijava

O nas

logo

Projekt Rastlinice se je začel s preprostim vprašanjem: “Kam s potaknjenci?”. Razvila se je ideja, da bi jih zamenjali, jim s tem omogočili boljše pogoje za rast in v zameno dobili nove rastline. Zasnovali smo spletno platformo za menjavo vseh vrst sobnih rastlin in jo razvili s pomočjo programa Mestni inkubator, ki ga izvaja Javni zavod Mladi zmaji.

V projekt smo vložili veliko energije in ljubezni, zato smo iskreno veseli vsake menjave. Skupaj pišemo čudovito zgodbo in uresničujemo vizijo o zeleni in povezani prihodnosti. Želimo si, da imajo rastline optimalne pogoje za rast in osvežijo vsak dom. Z vašo pomočjo rastemo in širimo rastlinice.si med vse ljudi.

Naše poslanstvo Rastlinicam pomagamo najti popoln dom. Spodbujamo prenos znanja in dobrih praks o vzgoji rastlin. Zavzemamo se za odgovoren odnos do narave. Ljudi želimo povezati skozi rastline.

Vrednote

Spoštujemo naravo

Narava je del nas in našega doma. Rastline so živa bitja, ki čistijo zrak in delajo naš svet lepši. Prizadevamo si za ohranjanje stabilnosti ekosistema, kolikor je to v mestih sploh mogoče. Pričakujemo, da vsak član družine rastlinic z nami deli navdušenje nad naravo in jo spoštuje.

Spoštujemo soljudi

Zavedamo se, da na svetu nismo sami. Vsak izmed nas je del sestavljanke in skupaj pišemo čudovito zgodbo. Močni smo, kot je močen najšibkejši člen, zato smo solidarni in čutimo z ljudmi v stiski.

ekipa

Filip

Sem študent računalništva in strasten knjigožer. Med sprehodom po mestu si predstavljam naša bivališča, oblečena v zelene fasade in pokrita z živimi klobuki. Njihovi prebivalci na balkonih pijejo čaj s svojo najljubšo rastlinico, ali pa v kuhinji trgajo sveža zelišča in z njimi začinijo svoj dan. To je moja vizija in zato sem del ekipe Rastlinic. Želim si, da bi menjalnico radi uporabljali, saj je narejena premišljeno in z ljubeznijo.

Petra

Sem študentka na pravni fakulteti in imam zelo rada sobne rastline, sploh tiste z velikimi listi. Rada hodim na sprehode in gledam sončni zahod.

Anuška

Sem študentka grafičnih in interaktivnih komunikacij, ljubiteljica sonca in živalic. Rastlinice so eden od mojih najljubših projektov pri katerem sem sodelovala. Želim ti, da bi te novi prijatelji razveselili vsaj toliko, kot je mene ustvarjanje njihovih podobic. Zastonj nasvet notranjega oblikovanja: rastlinice polepšajo prostor za 100%, zato hitro na delo. Veliko navdiha pri iskanju najbolj prijetnih cimrov!

David

Študent ekonomije in strasten vrtnar. Menjalnico smo ustvarili za rastlinice. Pozneje smo ugotovili, da so rastlinice ustvarile menjalnico za nas. Naredile so nas še bolj enotne in motivirane, da naravo prinesemo v vsak dom in skozi skupno strast povežemo ljudi. Vsaka menjava predstavlja list mogočne krošnje. Hvala, ker rasteš z nami.

Partnerji

Javni zavod Mladi zmaji

Pravno formalna-podpora in mentorstvo.

Mestni inkubator

Delna finančna podpora projekta in strokovna pomoč.

Moment Collective

Neodvisna kreativna produkcijska hiša.

Zavod 4Lune

Zavod 4Lune

Razvijamo iniciative s pozitivnim družbenim učinkom.

Prostor za vas !

Če se vam zdi projekt zanimiv in si želite sodelovati, nas kontaktirajte na info@rastlinice.si in z veseljem vam bomo odgovorili.