O nas

Naša zgodba

logo

Projekt Rastlinice se je začel s preprostim vprašanjem: “Kam s podtaknjenci?”. Kmalu se je porodila ideja, da bi jih zamenjali ali podarili in jim s tem omogočili boljše pogoje za rast. Zaradi pandemije smo bili primorani razmišljati o alternativnem načinu in kmalu je bila zasnovana spletna platforma za menjavo vseh vrst sobnih rastlin.

S pomočjo Javnega zavoda Mladi zmaji in Mestnega inkubatorja je platforma Rastlinice.si postala resničnost. V projekt smo vložili veliko energije in ljubezni, zato smo iskreno veseli vsakega novega člana. Skupaj pišemo čudovito zgodbo. Želimo si, da so rastlinice obkrožene s pozitivno energijo in imajo optimalne pogoje za rast

Poslanstvo in vizija Rastlinicam pomagamo najti popoln dom.

Ljudje hrepenimo po naravi. Tudi sami se ljubiteljsko ukvarjamo z gojenjem rastlin in razumemo zakaj. Zavzemamo se za zmanjšanje potrošnje in povečanje zanimanja za zelene domove. Ljudi želimo povezati skozi rastline. Spodbujamo prenos znanja in dobrih praks o vzgoji rastlin. Pričakujemo, da bo menjalnica rastlinice.si razširila glas o rastlinicah in jim pomagala najti čudovit dom, prav tako pa povečala raznovrstnost domačih vrtov.

Vrednote

Spoštujemo naravo

Narava je del nas in našega doma. Rastline so živa bitja, ki čistijo zrak in delajo naš svet lepši. Prizadevamo si za ohranjanje stabilnosti ekosistema, kolikor je to v mestih sploh mogoče. Pričakujemo, da vsak član družine rastlinic z nami deli navdušenje nad naravo in jo spoštuje.

Spoštujemo soljudi

Zavedamo se, da na svetu nismo sami. Vsak izmed nas je del sestavljanke in skupaj pišemo čudovito zgodbo. Močni smo, kot je močen najšibkejši člen, zato smo solidarni in čutimo z ljudmi v stiski.

ekipa

Filip

Projektni vodja.

Petra

Idejni vodja.

Anuška

Vodja Designa.

David

Pravno-formalno svetovanje.

Partnerji

Javni zavod Mladi zmaji

Pravno formalna-podpora in mentorstvo.

Mestni inkubator

Delna finančna podpora projekta in strokovna pomoč.

Moment Collective

Neodvisna kreativna produkcijska hiša.

Prostor za vas !

Če se vam zdi projekt zanimiv in si želite sodelovati, nas kontaktirajte na info@rastlinice.si in z veseljem vam bomo odgovorili.