Prijava

Načela menjave

Pravila za zamenjavo rastlin v menjalnici rastlinice.si:

 1. Na prvo mesto postavite svojo osebno varnost
  Naše spletno mesto uporabljajte na lastno odgovornost. VEDNO bodite previdni, ko se strinjate s komer koli. Upoštevajte, da so vse informacije, ki jih objavite na tej spletni strani, javno dostopne. Na tej spletni strani ne objavljajte osebnih podatkov. Če sumite, da kdo predstavlja nevarnost, nam jo prijavite in v primeru kakršnih koli incidentov nemudoma obvestite lokalne organe pregona.
 2. NE dajajte, jemljite ali prevažajte rastlin s škodljivci ali boleznimi
  Na novo pridobljenih rastlinah vedno preverite morebitne zajedavce ali bolezen. Ne oddajajte nobenih rastlin, za katere sumite, da so okužene s kakršno koli vrsto škodljivcev ali bolezni. Strinjate se, da „nobena oseba ne sme prodati, zamenjati, ponuditi za prodajo ali premikati, prevažati, dostavljati, pošiljati ali ponujati za pošiljanje živih žuželk v katerem koli stanju njihovega razvoja ali škodljivih plevelov, živih gliv, bakterij, virusov ali drugi živih rastlinskih parazitskih organizmov “.
 3. Upoštevajte vse zakone o invazivnih, ogroženih ali nezakonitih rastlinah
  Spletno mesto je namenjeno olajšanju izmenjave rastlin na način, ki je v skladu z vsemi veljavnimi lokalnimi zakoni. Odgovorni ste za obveščanje o vseh zakonih, ki veljajo za vašo lokacijo. Našega spletnega mesta ne smete uporabljati za izmenjavo kakršnih koli nezakonitih rastlin ali rastlin, katerih pridobljeni proizvodi ali uporaba je lahko nezakonita.
 4. Bodite iskreni in vljudni
  Ne uporabljajte žaljivega jezika na naši spletni strani ali pri interakciji z drugimi člani v zadevah, povezanih z rastlinice.si. Strinjate se, da ne boste napačno predstavljali nobenih informacij. rastlinice.si lahko blokira IP naslove uporabnikov, ki kršijo katere koli naše pogoje. Strinjate se, da se ne boste poskušali izogniti takšnim ukrepom.

Če imate kakršna koli vprašanja ali menite, da ne spoštujemo teh načel menjave, nas takoj kontaktirajte preko naše kontaktne strani.