Vaš vodnik po rastlinicah

Vse kar morate vedeti za uporabo menjalnice

Vaš vodnik po rastlinicah

Vse kar morate vedeti za uporabo menjalnice

Do menjave v treh preprostih korakih

Dodaj svojo rastlinico

Prvi pomemben korak je dodajanje rastline, ki jo želiš zamenjati ali podariti. Za to se je potrebno najprej potrebno prijaviti / registrirati. S klikom na gumb 'Dodaj rastlinico' se odpre obrazec, v katerga vpišeš osnovne podatke o rastlinici, kot so ime, opis in željeno mesto menjave. Nato jo lahko deliš s svetom in oglas se pojavi v menjalnici. Podrobnejše informacije s slikami in uporabne nasvete za menjavo si lahko odgledaš spodaj.

Poišči rastlinico svojih sanj

Če v sebi čutiš klic, da si želiš v svoj dom sprejeti novo bitje, je zavihek Menjalnica ustvarjen zate. V menjalnici lahko iščeš rastlinice glede na lokacijo, kategorijo in vrsto oglasa (podarim, menjam).

Dogovori se za menjavo

Če želiš posvojiti novo rastlinico, se lahko dogovoriš za prevzem ali menjavo. Kontakt osebe pri kateri rastlinica biva lahko vidijo samo prijavljeni uporabniki. Na strani rastlinice.si smo dodali tudi možnost pošiljanja privatnih sporočil. Pomembno je, da poskrbiš za udobje in varnost rastlinic med potovanjem do novega doma, saj je to za njih lahko zelo stresno.

Uporabni nasveti za dodajanje rastlinic

01.

Uporabite latinsko ime.

02.

Kvalitetne slike rastlin povejo več kot tisoč besed.

03.

Pri izbiri načina komunikacije imaš proste roke.

Za menjavo se lahko dogovoriš po svoje, zato se odloči za način komunikacije, ki ti je najljubši. Na strani rastlinice.si smo omogočili tudi pošiljanje privatnih sporočil.

04.

Izberi lokacijo za menjavo, kjer se počutiš varno.

05.

Boljši opis, manj dodatnih vprašanj.

rastlinice izmenjevanje

Varnost jemljemo resno.

Želimo, da se vsi uporabniki naše platforme počutijo varno. Pri deljenju svojih osebnih podatkov imate popoln nadzor. Prav tako vas spodbujamo, da menjavo opravite v bližini UNICEF-ovih varnih točk (povezava: https://www.varnetocke.si/).

Ste še vedno v dvomih ?

Spodaj so podrobna navodila s slikami

Navodila bomo objavili kmalu.

Navodila bomo objavili kmalu.

Navodila bomo objavili kmalu.